Totalt antall sidevisninger

fredag 31. desember 2010

Endringer

Er det noe som skjer hele tiden enten jeg vil eller ikke? Nei, sånn kan jeg ikke la det være. Jeg må se på hva det er som påvirker meg, og hvordan det påvirker meg. Da særlig det som har med mellommenneskelige relasjoner å gjøre. Hva lar jeg det gjøre med meg - det som påvirker meg? Lar jeg det gjøre noe med meg? - For eksempel at andre ikke liker meg? Lar jeg det gjøre noe med meg? - Uten at jeg greier å si i fra at det faktisk berører meg? Må jeg si i fra at det berører meg for at det skal være virksomt? Greier jeg å si i fra i det øyeblikket det skjer?

Kanskje er det nødvendig med endringer i livet mitt, kanskje ikke... 2011 er snart her, og året som kommer blir spennende, men ikke problemfritt. Et problem av gangen er kanskje smart, men når jeg får hele problemhaugen samtidig, hva gjør jeg da? Og hvorfor føler jeg av og til at jeg får hele problemhaugen samtidig? Er det min dømmekraft som ikke holder mål? Er det relasjonene jeg står i som er for komplisert for meg? Må jeg rømme unna problemene eller relasjonene som gjør meg så opprørt og sint? Jeg vet ikke, men det er jammen godt å ta en prat med seg sjøl innimellom. Jeg får ikke svar i dag og heller ikke i morgen, men det er viktig at jeg stiller meg sjøl en del spørsmål, og det er det jeg har begynt med nå.

Det er de spørsmålene jeg tar inn i det nye året på min nyervervede blogg. En blogg jeg tenker å skrive om endringer og om å være tilstede her og nå, om grensesetting, om hvor vanskelig det kan være når jeg blir sint. Har jeg lov å bli sint? Ja, jeg tror jeg har lov å bli sint, og det er bare jeg som kan sette grenser for meg. Det jeg reagerer på med sinne på kan kanskje være uforståelig for andre, men det er ikke dermed sagt at jeg ikke har lov til å bli sint.

Kommunikasjon er ikke enkelt, og jeg vil gjerne lære mer både om kommunikasjon generelt, og jeg vil også lære mer om meg sjøl, mine reaksjoner og mulige kommunikasjonsveier i 2011.

God nytt år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar